Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding op basis van een gelijkwaardige één-op-één-relatie. De coachee leert, de coach ondersteunt en begeleidt dit leerproces. Binnen het coachingstraject worden de doelen vooraf bepaald. Doel van de coaching is het vergroten van de persoonlijke effectiviteit van de coachee. Coaching van groepen is echter ook mogelijk. De coach zoekt dan naar collectieve patronen in gedrag en denken in de groep.

Organisaties bestaan uit mensen. In de ideale situatie werkt het hele team samen aan een gemeenschappelijk doel en kan iedereen daarbinnen zijn talenten ontplooien. Vaak gebeurt het echter dat het team niet optimaal presteert of een individu tegen persoonlijke belemmeringen aanloopt.

De kracht van coaching is dat alle aandacht gericht is op de aspecten waar u uzelf verder in wilt ontwikkelen. Dit gebeurt op een wijze die bij u past. Uit ervaring blijkt dat een ieder die gecoacht wordt in relatief korte tijd een enorme ontwikkeling doormaakt door te werken aan eigen leerdoelen. De effecten blijven op lange termijn merkbaar.